Jag dansade en sommar...

...men nu läggs locket på. Bloggandet blev sporadiskt i samband med att semestern tog slut och det det känns naturligt att lägga ner bloggen.

Det var riktigt roligt att blogga under de hektiska sommarmånaderna, framförallt kring NHL- draft och Free Agent Franzy. Men nu orkar jag som sagt inte mer.

Tack för mig!

(Brasklapp för comeback när orken och inspirationen återvänder)

Gurkorna saltar lite extra...

Larrivée och en till kanadick på try- out (Pegoraro).
Ska bli spännande att se Larrivée, att döma av rapporterna från Malmö-håll verkar de skaffat sig en riktigt vass lirare. Västerås verkar ha insett det vi andra ser - det är tunnt framåt. Men om Larrivée infriar förväntningarna och Pegoraro visar sig vara ett bra köp så blir med ens VIK en kraft att räkna med. Två spelare gör inget lag, men två spelare gör en kedja och en kedja som producerar är mycket värt för ett lag.

*** *** *** *** *** ***

Det har pratats länge om det sjunkande intresset för landslaget och framförallt EHT- turneringarna. Jag har svaret. Är det så konstigt att ingen bryr sig om inte ens förbundet bryr sig? Bengt- Åke Gustavsson har under flera år visat upp ruskigt svaga resultat under turneringarna och sitter ändå säkert på sin post. Hade jag velat skapa intresse för turneringarna (från förbundshåll) så hade jag visat att de spelar roll.
Landslagets resultat kan inte vara viktiga var fjärde år, som det är nu. VM och EHT blir bara uttagningar inför OS. Nej, avsätt en coach som inte ser till att leverera - punkt.

Äntligen någon som sett förklaringen till Tre Kronors devalvering- eller hur?


Finland - Sverige...

... katastrof, jag dammsög efter 5-2 målet. Faktiskt roligare.

Har Weinhandl skjutit ett enda skott under hela turneringen? För att vara målskytt så passar han löjligt ofta i avgjörande lägen...


Toronto laddar bössan?

Brian Burke gjorde under gårdagen en nätt liten affär som kan komma att ge stora konsekvenser.
Toronto bytte bort ett andrarundeval (2011) och ett tredjerundeval (2011) mot Torontos gamla andrarundeval (2010), som nu Chicago ägde.

I en värd av olika typer av free agents så innebär detta att Toronto har laddat för att erbjuda ett kontrakt till en "restricted free agent". För att kontraktera en sådan spelare krävs att 'köpande' lag ändå gör rätt för sig gentemot spelarens gamla lag genom att ge bort draftval.

Toronto och Boston var överens (trodde alla) om en trade som skickade Kaberle till Boston och Phil Kessel till Toronto. Affären sprack då, men nu verkar Brian Burke vara ute efter Kessel igen. Toronto kan nu erbjuda Kessel ett kontrakt som Boston antingen får matcha eller låta Kessel försvinna till Leafs. Bruins får då kompensation av Toronto i form av draftval, hur många beror på spelarens nya lön.

Lön

Kompensation

$863,156 eller mindre

Inget

$863,156 - $1,307,812

3e runde val

$1,307,812 - $2,615,625

2a runde val

$2,615,623 - $3,923,437

1a och 3e runde val

$3,923,437 - $5,231,249

1a, 2a, och 3e runde val

$5,231,249 - $6,539,062

Två 1a, ett 2a, ett 3e runde val

$6,539,062 eller mer

Fyra 1a runde val



Genom att avläsa tabellen kan man ana att Toronto kommer erbjuda Kessel (om det är Kessel de är ute efter) en lön mellan 3,9-5,2 miljoner. Mer är knappast Kessel värd ännu. Om spelaren inte är Kessel, vem kan det då vara? Jag kan inte se någon annan spelare av intresse, inte ens en spelare i nivå med ett 3:e eller 2:a runde val heller. Samtidigt är Kessel en spelare som Toronto desperat behöver, offensiv, offensiv, offensiv.

*** *** *** *** *** ***

En förlust mot Mora är en förlust mot Mora och det svider illa. 'Ibra' fick mig dock att snabbt glömma den katastrofen.

*** *** *** *** *** ***

Strömberg ursäktar inte förlusten på alla spelare som är borta - älskar det!
Söderlund driver en utmärkt blogg på aftonbladet - bara att gratulera!
Jämtleksing och Black Boris kommer att ha flera härliga dueller i vinter - poesibattleroyal!
Nicklas Danielsson (DIF) har börjat få den credit han förtjänar - på tiden.
Hoppas Åslin vågar sig på konster i serien också.
Nordqvist inte officellt till Brynäs än - ett gott tecken???

Totto

Patric Kjellberg försökte trösta mig igår - men det gick sådär.
Jag hade ännu inte sett de riktigt svarta rubriker som sade att Brynäs och Jonas Nordqvist redan var överens (i stora drag) och hoppet levde ännu - trots att mitt förnuft sade något helt annat.

Mobiltelefonen vibrerade i fickan, men mitt arbete tillåter inte att jag slänger upp och tittar vem som vill mig något. Jag får vänta, en lång väntan i dessa dagar. Jag får tillslut möjlighet att titta vem avsändaren är - 72500 LifNews. Hjärtat stannar under en sekund och jag håller andan. Jag har fortfarande inte tid att läsa meddelandet och jag ångrar bittert att jag tog reda på vem avsändaren var, nu kan jag inte koncentrera mig på något. Allt jag hör i mitt huvud är 'Jonas Nordqvist återvänder till Leksand', 'Jonas Nordqvist återvänder till Leksand', 'Jonas Nordqvist återvänder till Leksand'.

Fikarast. Äntligen.

Thomas Rhodin klar för Leksand visar det sig. Det var väl också det mer troliga innehållet i sms:et, men jag hade låst mig vid tanken på att Jonas kommer hem igen. Jag blev besviken över att det inte var Jonas och jag har svårt att glädja mig över Rhodin. Istället för att känna omedelbar lycka över värvningen, som jag otvivelaktigt gjort om det inte var för tajmingen, så måste jag arbeta för att känna lycka över värvningen. 

Thomas Rhodins bedrifter är en historia för sig, han har vunnit massor och gjort massor med poäng. Han har varit en vital del i det Färjestad som år efter år har vunnit titel efter titel. En spelskicklig powerlayback i absolut svensk toppklass. En Rhodin i allsvenskan är en dröm, punkt. 

Men, säger den inbyggda pessimisten i mig, varför värvas han? Rhodin är en spelskicklig, offensiv back, rightare, hårdskjutande. Låter som Janne Huokko, Oliver Ekman- Larssson och Kimmo Lotvonen. Där har vi alltså fyra powerplaybackar. Lassen, Ullman, Källström, Knutsson ska inte spela PP, det förstår de flesta och där har vi en full backbesättning - trodde jag. Men nu har vi en back (kanske den dyraste) i Norge också - Jean- Luc.
Kalla mig konstig, men jag ställer inte min dyraste TV i köket. Att 'Stor- Pjär' ska spela i tredjeparet utan speltid i powerplay är slöseri. Lotvonen, Rhodin, Ekman-Larsson och Huokko ska spela runt 23minuter/match, då blir det inte många minuter kvar att dela på för övriga spelare. En dyr spelare för mycket - enligt mig.

*** *** *** *** *** *** ***

En dröm jag hade i natt blev Jonas klar för Leksand. Han förklarade saken ungefär såhär (fortfarande i drömmen):

"Om jag hade valt ett lag i elitserien så hade jag fått välja ett lag som lagt väldigt mycket ansvar på mina axlar redan från början. Det är det jag vill ha - men eftersom jag har en skada som jag inte riktigt vet hur det kommer gå med så känns det inte schysst att utsätta ett lag för det. Brynäs låg väldigt nära tillhands, jag känner ju halva laget redan, men jag har valt att gå till Leksand då de inte står och faller med min hälsa. Samtidigt så är Leksand min moderklubb och det är alltid trevligt att komma hem." 

Hoppet är som sagt det sista som lämnar en.

*** *** *** *** *** *** ***

En lite tråkig detalj är att vi knappast kommer att få se Rhodin och Huokko stå och passa varandra på blålinjen i powerplay i år. Kontringsrisken blir alltför hög. Rhodin och Huokko är nog bland de långsammaste heltidsanställda hockeyspelarna i Sverige. Men ett eller annat konstverk från R(h)odin ska vi nog få se i år.

*** *** *** *** *** *** *** 
Final 2:2 VM -98 visas på Visat Hockey ikväll. Av Leksandsintresse: Christer Olsson, Patric Kjellberg, Jonas Berqvist och Johan Hedberg öppnar båsdörren. Andra spelare som var med: Forsberg, Sundin, Dalén, Tornberg, Kim Johnsson, Niclas Hävelid, Renberg, Modin, Sundström och Tommy Salo.
För övrigt en tråkig finalserie, 1-0 slutade matcherna tillsammans. Johan Tornberg gör enda målet (av alla spelare i hela världen).
Tycker om kanalen trots att ingen livesändning gjorts än (eller?) - det är hockeyporr.


Det gör redan ont.

Från och med igår lever jag med hjärtat så långt upp i halsen att det är svårt att andas. Från och med igår så känns det som om jag har en nära vän som är döende. Just precis så känns det just nu.

Jonas Nordqvist var ska du nu ta vägen?

Mitt hjärta slår hårt i bröstet- ångesten är stor. Ska Jonas, en av de förlorade sönerna, återvända hem eller ska han bli en i raden av spelare som förloras till laget i öst?

Brynäs lockar med elitseriespel och gamla vänner. Hockeymässigt så ligger Leksand i lä, jag kan försöka muntra upp mig med tankar på Nordström och Prestberg som kedjekompisar, men det hjälper föga. I Gävle har Jonas många gamla vänner från tiden i Leksands juniorlag samt Magnus Kahnberg som tydligen ska ha blivit en god vän till Jonas. Nej, Leksand har tyvärr inte mycket att sätta till. Inte mer än hembyggd, norra stå, ett jävla drag kring hockeyn och antagligen lite bättre betalt(?).

Jonas - Kom hem, vi börjar om igen...

Lyckas Kjellberg med detta så är han redan kung.
Nytt SMS från 72500 'LIF News' - NU!

Nehe

Nu?

Nu?

Helvete vad tid det tar... 


RSS 2.0