If you think about it, it's Silly really...



Leksand har värvat ungt i år. Medelåldern på Leksands värvningar till a- laget har varit 25 år. Leinonen och Lotvonen drar upp siffran något, men då har jag inte räknat in David Åslin, Erik Hanses och Jonas Knutsson som naturligtvis skulle dragit ner snittet ytterligare. Dock ser jag inte dem som nyförvärv då de inte kommer utifrån föreningen.
Snittåldern på truppen är nu 24,32 år (enligt eliteprospects.com) och det får ses som en väldigt låg siffra.

Värvningarna är väldigt, väldigt spännande. Unga spelare som fortfarande kan bli bättre, inte spelare som vi hoppas kräma ut de sista strålarna av solsken (läs Belfour, Petrovicky osv). De spelare som lyckats bäst under Lundströms styre har enligt mig varit Bellemare och Oliver Ekman- Larsson. Inga gamla spelare som värvats och gjort succé med andra ord.
Lotvonen har, som back, minst 3 år till kvar innan åldern bör hinna ikapp den väldiga kroppen. Målvakter har alltid varit bra när de är runt 30-strecket (något som kan vara på väg att ändras då butterfly-stilen sliter oerhört på knän så karriärerna kan nog bli kortare).

Värvningarna ser med andra ord riktigt roliga ut. En riktigt, riktigt vass center är det som saknas nu.

Backsidan har fått en helt annan karaktär i år, även om bara två värvningar gjort. Nu är det tyngd som gäller. Men jag undrar om inte Strömberg kommer att bli tvungen att splittra paret Huokko- OEL denna säsong för att få lite spridning på de offensiva krafterna.

uppkavlat.blogg.se banner



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0