Silly: J-20

Juniorlaget
                                                Leksand: ny plantskola?


Silly Season påverkar inte bara representationslaget i Leksand utan också J-20 och för all del också J-18.
Leksands J-20 lag har gått framåt för varje år sedan trojkan med Åhman i spetsen tog över styret av Leksand. De kom till ett Leksand med ett havererade juniorlag. Utbildningen var bevisligen usel vid Siljan. Mike Rådde, som var den största talangen i Leksand av -88:orna. Harvar nu långt ner i seriesystemen, Källinge/Ronneby i division 2 var hans senaste tillhåll, där har inte får nytt kontrakt. Det säger en hel del om hur bra Leksands utbildning har varit, det i sin tur gjorde det naturligtvis svårt för Leksand att rekrytera riktigt bra spelare till hockeygymnasiet. Nu verkar trenden vänt och Leksand värvar talanger, riktigt stora sådana till sina juniorlag. Emil Sätterman värvades ifjol (återvände efter svaga insatser till Värmland) tillsammans med Oliver Ekman- Larsson bland annat. Oliver kommer att leda till att fler spelare söker sig till Leksand, har får man bevisligen chansen att spela - vare sig då är 27 eller 17 - bara du är bra nog. Så har det inte alltid varit.

Men trots att Leksand värvar talangfullt till J-20 i år för att täcka upp för de överåriga -89:orna så undrar jag om det inte är J-18 som har värvat bäst? Joachim Nermark räknas som en supertalang och kommer antagligen att spela mycket i J-20 i år trots att han i augusti börjar gymnasiet. Joachim som gjorde 11 landskamper i J-16 i år och stod för 7 mål och 3 assist. Erik de la Rose (underbart namn) har även han värvats från Värmland och även han har 11 landskamper på sitt samvete. Kanske även han kommer att hålla till i J-20? Det ser onekligen spännande ut i år.

Vi får tacka Stefan Bergqvist för ett bra arbete med juniorerna under tre års tid och hoppas att Niklas Eriksson och Johan Pennerborn fortsätter på den inslagna vägen. 2 spelare uppflyttade varje säsong från j-20 till a-laget, är det rimliga krav på återväxt?

Nu har Leksand iallfall värvat starkt från Örebro, nu senast, och Färjestads j-18 lag.
Klara:
Simon Jellvert (Örebro J-20)
Petter Larsen (FBK J-18)
Fredrik Hagman (Hedemora Div-1)

Rykten:
Marcus Nilsson (Sunne Div-1)
Johan Eek (Arboga)
Men även Jens Holmström verkar vara på väg till Leksands juniorverksamhet. Jens som tydligen ska vara någonting alldeles extra och har producerat bra i Troja- Ljungbys juniorlag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0