Klubbhjärta...


Jag tycker fler och fler i media och bloggsverige börjar göra gällande att hjärta för klubben inte betyder så mycket längre. Hjärtat för föreningen och klubbmärket är något föråldrat. Spelarna ska välja det bästa alternativet för sig själva hela tiden. Vad blir bäst för mig och min utveckling/plånbok/chans att vinna guld?
Det ligger i linje med samhällsutvecklingen "vi:et" har sedan länge blivit ersatt av "jag:et", allas bästa är inte längre en faktor i samhället och då inte heller i idrotten och hockeyn.
VARNING! GENERALISERING FÖLJER: Hockeyspelare verkar ha två lägen idag, ett handlande under silly season och ett annat under säsong. Under silly season går "jag:et" först, även kallat egoism, spelaren går till den klubb som kan göra mest för honom. Under säsongen som följer utvecklas spelaren ifråga istället till att tänka på gruppens bästa. Laget får nu ses som gruppen, spelaren spelar med hjärta för laget och vill att laget ska vara framgångsrikt och välmående.

"Vi:et", supportrar och publik är där för att heja på laget, oavsett. Går laget dåligt och publiken börjar kritisera laget öppet på läktare genom olika aktioner så ses det som en skymf mot laget. "De borde stödja oss istället" brukar vara en vanlig kommentar från spelare som blivit kritiserade av fans. Har rollerna blivit ombytta? Vem är där för vems skull?

Det spelarna då glömmer bort är att - iallafall i dagens ishockey - så har alla som kritiserar spelaren/laget ifråga stått på samma läktarplats mycket längre än han burit hemmatröjan. Det han måste komma ihåg är att han bara lånar emblemet på bröstet, precis som alla andra som använt samma tröja. Somliga gör det så bra att de blir en del av tröjan. Så när nu Stefan Lassen, för att ta ett exempel, drar på sig de blåvita färgerna så gör han det inte bara som Stefan Lassen utan också som Jens Nielsen, Mikael Karlberg, Dan Laabraten, Christer Abris, Jonas Bergqvist, Åke Lassas och många, många fler. Stefan Lassen är anställd till att förtjäna sin tröja - punkt och slut.
Bär han dräkten med stolthet och visar det i sitt arbete så kommer även publiken att märka det, gör du det inte så kommer publiken även märka det.

Spelaren har inte värvats för att han ska få chansen att spela SM-final eller för att han ska bli en bättre spelare, han är där för att föreningen ska gå till SM- final och vinna SM-guld till supportrarna, genom att bli en så bra spelare som möjligt.

Spelaren ska tjäna "vi:et", "vi:et" ska inte tjäna spelaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0