Genomgång av de allsvenska lagen: Del 9 - Oskarshamn



Logotype


Oskarshamn, nu väntar en tung, tung säsong. Eetu Qvist, Richard Gynge och Andreas Valdix har lämnat. Ersättarna imponerar inte, med undantag av Anton Persson. Anton var trygg under J-VM och kommer att bli en tillgång mot de flesta lag. Han kommer från en av Sveriges bästa juniorverksamheter - Brynäs - och har en god skolning i ryggsäcken, det är alltid en trygghet. Kommer detta bli en "shut-down" spelare? En spelare som plockar ner motståndarens förstaline? Jag saknar sådana spelartyper och sådan coachning i svensk hockey. Värvningarna av Löfberg (från AIK/Rögle) känns okej och backen Daniel Ljungqvist kommer säkert att göra en hel del nytta.

Oskarshamns styrka i år ser ut av finnas i målet. David Rautio och Axel Brage betyder trygghet längst bak. Helt klart godkänd målvaktssida.

Backsidan ser tunn ut. Alexander Johansson måste ta ett steg till i utvecklingen för att det ska se någorlunda hotfullt ut. Är Daniel Ljungqvist tänkt att vara OIK's svar på Kenny Jönsson? Jag är rädd att herr Salo har mycket att arbeta med här. Ett bra kollektivt försvarsspel kan dock väga upp för en mindre namnstark backsida. Men nej, här osar det katt.

Förlusterna av Gynge och Qvist kommer att märkas. Jag har svårt att se att förlusten av Qvist går att ersätta. OIK står inför en tuff säsong och de måste fila på ett riktigt bra försvarsspel för att klara det här.

Nejdu Salo, du kunde ha haft bättre förutsättningar att starta din elit- tränarkarriär. Men det blir ändå spännande att följa OIK i år, mycket tack vare att du leder laget.

Orosmoln:
- Den offensiva kompetensen i försvaret. Finns det en PP back i laget?
- Den offensiva kompetensen i anfallet. Det ser svagt ut just nu. HV- lån kan rädda Oskarshamn, men hoppas inte för mycket.
- Den taktiska kompetensen i båset. Salo är ett ospelat kort, fågel eller fisk?

Slutsats: Bara HV71 kan rädda Oskarshamn är jag rädd - om inte Tommy Salo i båset har några mirakel i bakfickan. Det blir att konkurrera om de sista platserna i tabellen i år. Klassen på allsvenskan förbättras markant när antalet lag i serien dras ner. Nedflyttningsrisk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0