Genomgång av de allsvenska lagen: Del 7 - Malmö



Logotype


Malmö Babyhawks kallades dom efter 31:a januari. Till skillnad från Leksand så stämde det bra, till skillnad från Malmö innan 31:a januari så stämde det bra. Men tittar du på allsvenskan i övrigt så var knappast Malmös åldersstruktur unik på något sätt. Men något annat var unikt, spelet började fungera och glädjen i spelet återvände - och med den publiken. Stolarna hade stått tomma under någon månad i Hyllie och den verkställande direktören hade fått lämna sin post på grund av fiffel med pengarna. Percy gav Malmö kalla handen (offentligt) och ekonomin var körd i botten. Peo Larsson måste suttit i sitt skrivbord och skakat på huvudet, han skulle ju komma till en förening med massor av pengar och snabbt skulle dom etablera sig i elitserien och väl där - då jävlar.

Malmö låg på ruinens brant, sekunder ifrån konkurs. Då börjar spelet fungera. Då släpper spelarna på bromsen. Då återvänder publiken. Malmö levde upp återigen. Malmö ångade på och klättrar sakta men säkert mot en play- off plats. Malmö hälsar återigen på i Ejendals Arena - piskade att vinna. Malmö lämnar den återigen tomma i blicken.

Malmös säsong var en fascinerande, skrämmande bergochdalbana. Väldigt mycket så för deras supportrar, men också för deras konkurrenter. Ett Malmö som spelar på adrenalin hade jag inte velat möta i kvalserien.

Årets Malmö då? Det är omöjligt att jämföra med fjolårets lag, det laget hade så många ansikten och spelare att jag knappt vet ut eller in. Men hur ser årets Malmö Redhawks ut?

Målvakterna känns orutinerade, men Malmö tror på Markus Svensson. Han kommer knappast göra bort sig heller så målvakterna kommer inte vara ett problem. Jani Hurme kommer inte att spela för Malmö, det är alla säkra på.

Malmös försvar verkar vara en god mix av rutin och entusiasm. Weihager måste visa att han kan göra mer än att skjuta i år, han kom in i allsvenskan under säsongen 07/08 med buller och bång, sedan har det varit tyst. Teemu Kesä ska vara en tuffing och det ska bli roligt att följa. Sammantaget ser försvaret stabilt ut, förutsatt att Damgaard och Casselståhl stabiliserar ett ungt försvar.

Malmös styrka i år kommer att vara anfallet. De har två riktigt starka allsvenska centrar i Söderberg och Green. Yttrar som Hardt och Staal kommer göra livet surt för många lag. De saknar en målskytt till en av de första kedjorna, men annars ser det väldigt bra ut. Alvarez kan komma att göra en liknande säsong som Bellemare gjorde i Leksand och då blir Malmö ruskigt giftiga.

Orosmoln:
- "Flygis" Karlström, nu är det inte en akututryckning utan press, nu måste du leverera.
- Målskyttet, jag ser just nu bara Kim Staal som eventuell målskytt och han har inte gjort så många de senaste säsongerna.
- Publiken, så länge arenan är fylld kommer laget spela bra, en halvtom arena får luften att gå ur spelarna.

Slutsats: Malmö kommer att göra en bra säsong i år. Dom har värvat Green och Staal samtidigt som dom får behålla Söderberg och Hardt. Det kommer betyda många trepoängare. Malmö är ett lag för toppen. Topp 3 tillsammans med Leksand och AIK.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0