Genomgång av de allsvenska lagen: Del 4 - Bofors

Logotype


Under många, många år har Bofors stått för krig. Vapenproduktionen är en anledning, det som pågår i Nobelhallen är en annan. Bofors krigar som inget annat lag, de spelar tufft, fult och ibland över gränsen. Aldrig är man så förbannad som i Nobelhallen. Hemmaklacken är ett skämt, hallen har kass akustik. Bofors lyckas alltid irritera. Det är dom riktigt bra på. Det är Bofors - med hockeysveriges fulaste namn - Bobcats. Bobcats är en helt annan historia. Som det kanske märks är det få lag som går mig på nerverna så mycket som Bofors. Det betyder tyvärr ingenting annat än att dom gör allt det dom försöker göra - rätt. Bofors melodi är att frustrera motspelare till misstag och att tappa fattningen och fattningen den tappar man lätt i Nobelhallen.

Kan Bofors fortsätta att utveckla det spel de är bra på så kommer det bli en okej säsong i Karlskoga. Nu har inte Bofors spelarmaterialet för att nå en högre placering, men hemma kommer de återigen att vara svårslagna.

Målvaktsidan har fått en uppfräschning, "Grizzly" lämnar och Andro Michel ersätter. Andro som är skolan i - numera - demontränare Granqvists tuffa skola. Det borde betyda att han är tekniskt skicklig. Michel är ett spännande ungt målvaktsämne och jag tror att han kommer göra bra ifrån sig i Bofors. Han är väl tänkt att ersätta nästa, från Färjestad, flyktade målvakt och vet att han måste bevisa att han är förtjänt av den chansen i Bofors.

Backsidan ser sådär ut. Viktigt att få behålla Fredrik Ericsson som var på gång till elitserien ett tag. Thelander kommer nog också att visa sig nyttig. I övrigt har Bofors en stabil backuppsättning, men för få som sticker ut inför säsongen.

Forwardssidan är Bofors svaga sida. I detta nu ser de ut att förlita sig på att Linus Persson ska bära laget, då de har tappat en extremt viktig kugge som Johan Bülow. Bülow hade en riktigt dålig säsong poängmässigt under fjolåret, men det är en ledare som de hade behävt behålla.

Tränaren Sam Hallam bevisade förra säsongen att han är rätt man på rätt plats. Jag tror att Sam kommer att skolas in i FBK om inte allt för många år och därigenom få en bra start på karriären. Ett framtidsnamn.

Orosmoln:
- Hur många poäng kommer Bofors ta utanför Nobelhallens väggar?
- Är forwardsuppsättningen bra nog?

Slutsats: Spelar Bofors som Bofors ska och brukar spela, så kommer det bli en placering runt 10:e platsen. Konkurrensen är hårdare i år och Bofors måste spela bättre borta om de ska ha en förhoppning på högra placeringar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0