Genomgång av de allsvenska lagen: Del 3 - Björklöven

logotype


I dagsläget allsvenskans mest svårbedömda lag. Väldigt få kontrakterade spelare, en ny sportchef och en ny tränare. Kan faktiskt sluta hur som helst i år, jag är skeptisk till deras finska lösning med Sirviö och Eloranta. Antagligen så kommer några finska - ganska bra finska - namn återfinnas i laguppställningen i september. Just nu ser det däremot väldigt svagt ut.

Två- tre namn sticker ut ifrån mängden: Johan Svedberg, Fredrik Öberg och möjligtvis Thomas Sehlstedt i målet. Johan Svedberg ska vara Lövens backankare, deras klippa i försvaret. Fredrik Öberg ska lyfta anfallsspelet och framförallt PP. Öberg hade en tung, tung fjolårssäsong med många skador och spel som back om jag inte missminner mig helt. Så utnyttjas inte en potentiell assistkung i allsvenskan. Sehlstedt är en bra målvakt, inte mer, han kan dock stå på huvudet då och då...

Vad händer med Wennerberg?

Orosmoln:
- Kommer man kunna krydda truppen med alla de ingredienser som saknas?
- Är Eloranta rätt typ av tränare uppe i Umeå?
- Hur långt är tålamodet denna gånen? Fagervall borde fått mer tid på sig förra säsongen.
- De har förlorat "Foppa" till Saik, det kommer nog att märkas.

Slutsats: Som sagt, svårbedömt. Jag tror inte på Björklövens nya sportsliga ledning och samtidigt så är allsvenskan tuffare än någonsin. Just finnas många potentiella topplag - Löven är inte ett av dom. Nej, det blir inte kvalserien i år heller, långt ifrån. Lövens supportrar har ännu ett tungt år framför sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0