Genomgång av de allsvenska lagen: Del 2 - Almtuna

logotype

Almtuna, som var det stora överraskningen förra säsongen, tillsammans med Troja/Ljungby. Almtuna tog sig vidare till PlayOff och såg ett tag ut att vara det sista laget som skulle ta sig till kvalserien. Så blev inte fallet.

Almtuna bygger vidare på ett sedan tidigare bra lag. De har tappat Ribbenstrand (så nu lever även Almtunas spelare farligt) som utifrån ser ut att vara den tyngsta förlusten av utespelarna.

Den absolut tyngsta förlusten är annars Mark "in da park" Owuya. Han var riktigt under förra säsongen och jag tror inte att Gusten Törnqvist kommer att klara av att ersätta Mark fullt ut. Ola Nilsson har värvats som back- up och det verkar som ett säkert kort. Goda meriter och grym statistik från fjolåret, även om han stod ganska få matcher.

Almtunas starka spel från förra året kommer säkerligen att bestå. Försvaret och den intensiva spelstilen kommer att skörda sina offer i år också. Men blir vi överraskade igen?

Värvningen av Robert Kimby känns spännande, Mårs likaså. Strax över 80 poäng gjordes mellan dem förra säsongen. Almtuna har kryddat framåt.

Rönnqvist/Robertsson ska nu visa att de kan vinna trots att de kommer att ses som favoriter i många fler matcher i år. Annars är jag mycket imponerad av deras arbete, hittills.

Orosmoln:
- Överraskningsmomentet är borta, kommer den starka fore-checken att fungera i år också?
- Ska det gå bättre för Kimby i Almtuna denna gången?

Slutsats: Jag tror en placering i mittenregionen för Almtuna i år. 7:e till 9:e plats känns just nu realistiskt. Men, men Almtuna skräller kanske igen. (Brasklapp med andra ord)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0