Genomgång av de allsvenska lagen: Del 11 - Troja- Ljungby


Logotype


Troja, fjolårets överraskning, har inte gjort några stora ändringar i laget. Med all rätt. Ett fungerande lag ska man inte röra för mycket i. Troja har tappat viktige Olof Mårs till Almtuna och tappat rutin i Henric Jonasson men man har också värvat Joakim Nettelbladt och Niklas Karmhag. Nattelbladt och Karmhag är de starkaste namnen av nyförvärven, men Troja har också plockat in målvakten Christoffer Bengtsberg från HV71. Starka namn med andra ord. Andreas Sundin från Bofors är en pålitlig poängplockare och kommer bidra till lite mer djup i laguppställningen.

Troja har kultur och en god blandning mellan ungt och gammalt i laguppställningen. Ett spännande lag i år också. Men i en tuffare serie och större konkurrens så kommer Troja ändå få det tufft att upprepa fjolårets succé.

Målvaktssidan har god balans. Bengtsberg verkar vara tänkt att ta förstaspaden, men om han inte håller för trycket så har Troja 31-årige Petter Sandström vid båsdörren och har rutinen att täcka upp - iallafall under korta perioder under säsongen.

Försvaret har adderats med offensiv skicklighet i Nettelbladt och Karmhag, där Troja har runt 40+ poäng från försvaret och en bra blålinje i powerplay. Att värva två så skickliga offensiva backar ger direkt djup i laguppställningen. BRA, men blir det för offensivt?

I anfallet så ser det ut som om förlusten av Olof Mårs kommer täckas upp av Sundin, annars har Troja lyckats behålla de övriga poängstarka spelarna som Edblom och Håkansson. Det ser bra ut idag.

Laguppställningen ser stark ut i jämförelse med föregående år. Problemet är att alla lag i allsvanskan ser starkare ut i år, förutom mina två tippade bottenlag Oskarshamn och Sundsvall. När lag som Huddinge, Nybro och Mariestad försvunnit, försvinner också chansen till 27 (enkla) poäng.

Orosmoln:
- Troja- Ljungbys försvar måste vara så offensivt skickligt man hoppas på, annars är kommer satsningen att slå snett och resultatet kan bli att defensiven havererar. Nettelbladt är inte känd som en defensiv klippa direkt.

Slutsats: Troja överraskar ingen i år. Plats 8-12 är en realistisk satsning. De borde inte riskera degradering och kan deras unga spelare ta ännu ett kliv i utvecklingen så kan det räcka långt, möjlighet till playoff - dock liten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0