Genomgång av de allsvenska lagen: Del 10 - Sundsvall


Logotype



De två lag som hamnar sist i serien, hamnar också bredvid varandra i alfabetisk ordning. Oskarshamn och Sundsvall på plats 13 och 14. Precis som vanligt så kommer Sundsvall ta några poäng av besökande lag, det gör alla norrlandslag. Långa resor, trötta ben och Casinot efteråt lockar kanske mer än matchen. Nej, jag ser inte hur detta ska kunna gå vägen för Sundsvall. Samma situation som för Oskarshamn egentligen, HV räddar OIK och Timrå räddar Sundsvall genom några lån? Ingenting nytt i Sundsvall, det hade behövts.

Målvaktssidan, skakig - som bäst. En målvakt, som inte bevisat speciellt mycket. Ett stark komplement kommer behövas, målvakten kommer att bli väldigt utsatt i Sundsvall i år.

Backsidan, broder Lundström har kommit till. Ingen kanon direkt - känns också tveksam. Inget starkt namn i försvaret.

Forwardssidan ställer jag mig också frågande till. Den ser inte ens spännande ut, räknar dom med att Bröms ska ta ett gigantiskt kliv framåt? Sundsvall har lyckats behålla sina starkaste namn i anfallet sedan föregående säsong, men starka namn i Sundsvall är inte starka namn på så många andra platser i allsvenskan.

Orosmoln:
- Ska snarare lista vad som ser förhoppningsfullt ut och det är inte mycket. Sundsvall har inte ens en spännande junior. Svagt.

Slutsats: På förhand - klar jumbo. Men Rögle ledde elitserien under fjolåret och Malmö tog sig inte ens till play- off, så skrällar sker. Men att Sundsvall skulle klara sig ifrån degraderingskval ser jag som en på miljonen. Sorry Timrå, ni får hitta ett nytt farmarlag och Niklas Bröms får återvända till Leksand och ta en plats som fjärdecenter i Leksand anno 2010/2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0