Genomgång av de allsvenska lagen: Del 1 - AIK

logotyp

Han har gjort ett imponerande arbete, herr Gozzi.
Ett lag som förra året nog var allsvenskans stabilaste lag. Täta som galon. Ett ruskigt bra lag defensivt och ganska effektiva framåt, iallafall efter november.

Heino- Lindberg spelade också han riktigt, riktigt bra och Fredrik Holmgren är en riktigt bra back- up.

AIK har fått behålla allt. Allt av vikt iallfall. Möjligtvis, är Kristian Gahn en viktig röst i omklädningsrummet som försvinner. Annars har AIK värvat det man saknat, kreativitet framåt. DubbelAhlström och Gynge. Gynge kommer få ett riktigt bra år nästa år, det är jag säker på. Han hade ett bra fjolår poängmässigt och var en av de bärande spelarna i OIK under vintern. Tillsammans med Ahlströms - som VAR Huddinge under iallafall två år (punkt) - kommer dessa tre se till att AIK får två kedjor med kreativa offensiva spelare.

Viktigast av allt för AIK var trots allt att Tärnström spelar ett år till i allsvenskan. Hade Hävelid också ställt upp så hade de släppt in ett mål i månaden, max.

Roger Melins ledarskap har ju också visat sig passa Solna-klubben som handen i handsken. Det är bara att gratulera.

Orosmolnen: 
- Vad händer om Tärnström blir långtidsskadad?
- ALLA spelares kontrakt går ut 09/10. Om inte AIK går upp i år kan det bli tungt framöver.
- Black army. Kan de hålla sig i skinnet och inte AIK blir bötfällda för diverse dumheter och riskera ekonomin. En ekonomi som borde vara ansträngd (?)
                       

Slutsats: Det blir ett roligt år för AIK på isen. Ahlströms och Gynge kryddar ett redan riktigt bra lag. Favorit till allsvenska segern just nu. Går till kvalserien, utan tvekan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0