Peter Norström, Jens Bergenström, Anders Eriksson


Peter Nordsträm är ledig och på marknaden. Leksand kan knappast tacka nej - om det finns pengar.
Går Leksand i samma fälla återigen? Låter unga spelare stå tillbaka till förmån för äldre, dyrare herrar.
Peter är i sina bästa stunder en av elitseriens bästa spelare och skulle skadefri hjälpa alla lag, inklusive Färjestad.

Det som jag ser som oroväckande är Peters lönekrav, han anser att han spelat till rebatterat pris under sin tid i Färjestad och vill nu ha lön efter sitt marknadsvärde. Hans marknadsvärde är högt och när han nu lämnar Färjestad så kommer han inte vara billig. Jag tror att Leksand har svårt att få råd med Peter.

Så efter lite eftertanke, Peter skulle defenitivt hjälpa Leksand i allsvenskan. En återförening med Pelle Prestberg skulle antagligen öka Pelles målproduktion. Spelmässig uppsida, helt klart. Men de långsiktiga effekterna kanske inte är så stora ändå. Ekonomiska orsaker kan tala emot värvningen, men framförallt återväxten. Leksand måste ge en spelare som Markus 'Pajen' Persson chansen att ta en plats i en av de ledande kedjorna, Weinstock likaså. Markus Weinstock är inte en spelare för 3:e eller 4:e kedjan. Tillsammans med nye Johnson, Prestberg, Eric Johansson, Hägglund borde vara redo för en offensivare roll. Bergenström har också 1:a, 2:a kedje- kapacitet. Lojalitet måste premieras, det är enda sättet att bygga lag långsiktigt.

För övrigt är diskussionen kring Bergenströms vara eller icke vara väldigt konstig. Jensa har hela tiden fått hoppa runt bland kejdorna oavsett om han producerat eller inte. Jens är en spelartyp som behövs i alla kedjor, en spelaryp som hugger, river, sliter och har en viss känsla för målet. En tränares dröm. En mardröm för Jens. Säsongen 07/08 så spelade han i en mördande bra kedja med Juha Lind och Gabriel Karlsson - i två, tre månader sedan splittrades kedjan. Oavsett så har Jens producerat mycket poäng och spelar hela tiden med fart på benen. En tydlig svaghet är Jens skott, ett hårdare skott skulle innebära många fler mål från hans klubba. Ändå är han hela tiden ett hot för motståndaren.

Viskningar på forum pekar på att Anders Eriksson skall vara aktuell för Leksand. En spelare med mycket rutin från NHL och AHL. En poängproducerande, storvuxen back. 190cm och nästan 100kg. Tillsammans med Lotvonen, Lassen, Ullman och Lundström så har Leksand en nätt liten försvarslinje. Risk för Maginot- fiasko? En stor klumpig försvarsmur som enkelt undveks och förbigicks.

Linköping har haft en tradtion av att använda storväxta backar, vid anblicken av dessa så undrade motståndarna hur sjutton de skulle ta sig förbi försvaret. En första tvekan som ger ett psykologiskt övertag och kan ge en initial fördel i matchen.

Size matters.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0