Oliver Ekman- Larsson (draft special)

"The next three defenders on our list are very tightly bunched and could easily be selected in any order. First up is another skilled Swede, Oliver Ekman-Larsson. Larsson is the purest skater and most naturally athletic defenceman in the draft. His movements are so smooth and fluid and his edging so precise that you barely hear his blades carving the ice - it's almost as though he floats over the top of the ice surface."

Kyle Woodlief, USA TODAY

Inga dåliga ord om OEL. Med talang sprutande ur varenda por i kroppen så kommer Oliver att gå högt i draften, det är iallafall så det sägs. Men spekulationer är en sak, vad som egentligen kommer att ske är en helt annan. Med all säkerhet så kommer Oliver att gå i första rundan, kanske så högt som topp- 10. Dallas Stars är ett alternativ på plats nummer 8.

Nu tvivlar jag på att Oliver kommer att tingas så tidigt som nummer åtta, NHL- lagen har en tendens att undvika europeér om det finns amerikanska alternativ, precis som svenska klubbar gör - numera - i värvandet av spelare. Amerikanska lag, vill ha amerikanska spelare. Det är viktigt för publiken att kunna identifiera sig med spelarna i laget.

Chansen är då större att han hamnar hos Florida Panthers som draftar som nummer 14. Panthers som också verkar bli av med deras förste- back i Jay Bouwmeester, då behöver lite talang i de bakre leden. Oliver kan nog passa som handen i handsken. Buffalo är ett annat lag i behov av en skicklig, offensiv back efter (främst) Brian Campbells försvinnande under föregående säsong.

Men för att återkoppla till det inledande citatet där Olivers skridskoåkning omnämns som den bästa i hela draften och att skridskorna knappt lämnar spår i isen tack vare sina lätta fötter. Men förutom skridskoåkningen, som på alla sätt är utmärkt, så ser jag hans lugn som den främsta uppsidan med herr Ekman- Larsson.

Lugnet han visar upp i alla situationer på isen, han blir aldrig stressad och det leder till få - om några - misstag. Mjuka rörelser och lång räckvidd gör att han hela tiden ser ut att vara i kontroll över situationen. Hans räckvidd i kombination med skridskoåkningen gör också att han hinner få två chanser på många puckar. Vore det inte för gallret framför näsan så är Oliver ingen junior, inte i spelet.

Så mitt draft- tips såhär 16 dagar innan draften är att Oliver hamnar i Miami. Men för en ung spelare så undrar jag om Miami är en bra plats att utvecklas som hockeyspelare. Det bästa för Oliver vore nog att hamna på en plats som har traditioner av hockey och en fungerande organisation. Buffalo (nr.13) och Minnesota (nr.12) är klart bättre platser att hamna på för unga spelare misstänker jag, inga nöjen - bara hockey och stadiga organisationer. 

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0