Ny styrelse i Leksand




Bertil Daniels blir inte helt oväntat ordförande för den sportsliga delen av Leksands IF. Att det ens existerar en "sportslig" del av en idrottsförening klingar illa i mina öron, men det är väl bara att vänja sig. Tiden då ett idrottslag var ett idrottslag är över. Tiden då det så sig själv att ett idrottslag var en sportslig företeelse - inte en koncern eller ett holding- bolag.

Leksand säljer ut än mer av Ejendals Arena för att klara ekonomin och går denna säsong med en förlust på ca 150.000. Utan utförsäljningen av ytterligare andelar av arenabolaget hade förlusten istället landat kring 5-6 miljoner.

Bertil Daniels säger en sak jag väntat på i 10 år.

I den lönebudget på spelarsidan som las fram på årsmötet var budgeten redan fylld i skrivande stund, men det har sagts att ni är på jakt efter en ny back?
- Det är inte säkert att vi fixar det. Men vi ska släppa fram de unga killarna, låt dom växa, och det gör man om man får vara med. Får misslyckas, det har ingen betydelse om vi vinner med 7-2 eller 10-2 mot Mariestad, säger Leksands nye ordförande Bertil Daniels.

källa: DalaDemokraten.se

Tack! Se nu till att uppfylla detta! Låt Jonas Knutsson och Kenny Källström få en chans att visa att de kan prestera i allsvenskan. De klarade av att prestera i kvalserien - de har förtjänat förtroendet.
Så snälla! Spika truppen nu och plocka inte in fler 35- åringar i januari.

Efter tre säsonger med "rutinerade" lag (Belfour, Petrovicky, Jackman, Saarela, Lind, Prochazka, Pettinen, Vopat och Grosek) så har myten om vikten av rutin förlorats på mig. Leksands spelare har nu tillräcklig rutin av kvalserien, vi behöver inte plocka in 3-4 spelare som spelat i alpligor och vunnit "massor" där. Rutinen finns i Ollas, Hägglund, Oliver Ekman- Larsson, Per- Anton, Janne, Källström och Knutsson. Av de utespelare som Leksand värvat till denna säsongen så är det Kimmo Lotvonen, Stefan Lassen, Jamie Johnson och Andreas Martinsen som inte har kvalserie- erfarenhet, så kom inte dragandes med "rutinen behövs" igen.

Det finns nu 8 backar i laguppställningen, det är tillräckligt om det inte kommer skador. Under en match så spelar 6 backar, en sjunde sitter på bänken och en 8:e på läktaren. Knutsson kan spela i J-20 också för att få matchträning, det gör att Strömberg kan matcha alla backarna på ett bra sätt.

Stäng plånboken nu Lundström. Det ser spännande ut redan nu.


*** *** *** *** *** *** ***

Kenny Jönsson slutar med hockeyn. Hans ryggproblem blev för stora tillslut.
En stor förlust för svensk hockey, en oersättlig förlust för Rögle.
Kenny är klart en av svensk hockeys största under de senaste 20 åren. Två OS-guld och ett VM- guld säger allt. Tack för alla fantastiska insatser i landslaget! Insatserna för Rögle får andra tacka för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0