Leksands 89:or

Leksand har haft en stark årgång juniorer som tog examen under fjolåret. Nu ska dessa ut i a-lagslivet (olyckligt uttryck).
Här följer en uppdatering på deras förehavanden och lagtillhörighet säsongen 09/10.

Kenny Källström - Leksands IF
Emil Björkman - Rimbo
Johan Grönberg - Klubb ej klar / Borlänge HF
Markus Persson - Leksands IF
Johan Skinnars - Klubb ej klar / Borlänge HF
Johan Skiöld - Klubb ej klar / Borlänge HF / Nynäshamns IF
Fredrik Strand - Klubb ej klar / Borlänge HF
David Åslin - Leksands IF

Mikael Lundström vill gärna placera fyra 20- åriga spelare i Borlänge HF, Leksands samarbetsklubb för att behålla spelarna i systemet. Skiöld ska vara väldigt intressant för Nynäshamn, då det är Johans moderklubb och de har precis avancerat till division 1. Leksand vill dock gärna se Johan Skiöld i Borlänge.

Jag undrar lite över hur Leksands intresse i dessa spelare ser ut. Kommer Leksand att betala ut någon typ av lön till dessa eller hoppas Leksand att de helt enkelt väljer att spela för Borlänge?
En god idé, om det finns pengar, är att ha 2-4 stående platser hos Borlänge HF. Dessa platser fylls av förstaårsseniorer som är avlönade av Leksand och heltidshockeyspelare. De får då chans att utvecklas under ytterligare ett år och bygga på sig lite seniormuskler och erfarenhet.
En spelare som Skinnars - som har talangen - kanske behöver ett år ytterligare för att kunna ta steget till allsvenskan. Leksand kan på detta sätt binda upp honom ytterligare en säsong och ha lite tålamod, istället för att Johan Skinnars ska hamna i en annan klubb och vara förlorad för Leksand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0