Klubbarnas marknad!




Äntligen! Äntligen! - utbrister Fylking.

Äntligen! Äntligen! - utbrister undertecknad.


Att Mattias Johansson innan föregående säsong ställde klubbarn mot varandra och lät överbud följa överbud från Malmö - och säkert också - Leksand. Matte kunde snällt luta sig tillbaka och njuta då hans namnteckning var hett eftertraktad. Nu är det annat ljud i skällan, i finanskrisens fotspår har klubbarna äntligen blivit tvingade till besinning.


Haveriet av den amerikanska bank- och bostads- marknaden har fått oanade konsekvenser för elithockeylagen i Sverige. Nu har de helt plötsligt ett skäl att sluta trissa lönerna till äldre spelare som vill tjäna sig en hacka under sina sista verksamma år. Men nu är de goda åren äntligen slut. Äntligen har klubbarna besinnat sig, de har slutat att gräva sin egen grav.


Budgeten har ett tak numera. Att Peter Nordström inte kan gå till vilken klubb som helst idag (läs Leksand/Malmö) och bli överöst med pengar är gott tecken. Peter Nordström, som hävdar att han har varit underbetald i Karlstad, är helt enkelt inte värd de 150-200 000/månad han säkerligen är ute efter. Inte när han med stor sannolikhet kommer att gå skadad under stora delar av säsongen. Ingen klubb är längre villig att riskera 2-3 miljoner på en spelare som kanske inte spelar mer än 25- 30 matcher. Det fungerar inte i Sverige och det fungerar definitivt inte i allsvenskan - längre.

Missförstå mig inte, en Peter Nordström hel och i form är en av elitseriens bästa forwards, men sannolikheten är för stor att ljumskar/rygg/... inte håller för en hel säsong. Chansa helt enkelt inte.

Ett annat tecken på att klubbarna nu sitter i förarsitsen är att laguppställningarna för Leksand och Malmö redan är någorlunda spikade. Malmö är helt klara, Leksand jagar en back. Spelarna vågar inte längre vänta ut ett saftigt anbud, de vill ha de få kontrakt som finns att tillgå. Det innebär också en sänkning i lönenivån.

Jag misstänker att en värvningar som Kollar och Lotvonen hade varit betydligt svårare att få om elitserielagen hade varit lika generösa som tidigare år.

Pendeln har svängt.
Äntligen! Äntligen!

P.S. Ryan Glenn till SSK? Popovic kommer få en tuff rookiesäsong.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0