Jamie Johnson: In Concert, Ejendals Arena


dödskalle



Vi ska bjudas på artisteri igen. En förstecenter är värvad och intrycket är att det är en spelartyp som Leif Strömberg kommer tycka om. En spelfördelare med kanadensisk, rak, hockey i ryggraden, en utsökt blandning mellan skicklighet och dödlighet? Medan europeiska spelare, ofta, är tekniskt bättre skolade än sina kanadensiska motsvarigheter så har de kanadensiska den stora uppsidan i enkelheten och effektiviteten i spelet.

Om någon tog sig tid att räkna efter skulle man snart upptäcka att de flesta mål kanadesiska landslag gör går till ungefär såhär:

Ytterforward transporterar pucken efter sargen - in i offensiv anfallszon - och vid tekningscirkeln så kastar han in pucken framför mål, någon decimeter ovanför isen. Samtidigt har den andra ytterforwarden startat en tjurrusning mot främre delen av målgården och centern släpar något, men än också på väg mot målet. Pucken studsar några gånger och plötsligt skakar nätet till och klubbor sträcks upp i luften. Effektivt, tråkigt - dödligt.

Ska nu Jamie vara en harmonisk blandning mellan europeisk passningsskicklighet och kanadensisk effektivitet? Jag kan bara hoppas.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0