I allsvenskan intet nytt.




Det enda som händer i allsvenskan för närvarande är att Växjö jagar en kanadick vid namn Peter Tsimikalis. Peter beskrivs som en defensiv center, en väldigt osexig värvning av Växjö. Peter har gjort en del matcher i AHL men verkar vara bosatt i ECHL, Växjö kan nog hitta hetare namn på hemmamarknaden.

Johan Erkgärds ska vara högaktuell för Borås också. Även där, osexigt. Ingen poängspruta i Skåre och ska antagligen inte ha en sådan roll i Borås heller - därav epitetet 'osexig värvning'.

Det är en hemskt tråkig silly season i år.

Men jag slås av hur gångbart det är att ha bokstäverna F-B-K med på ett CV när man ska hitta ny klubb.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Men jag måste passa på att slå ett slag för mitt favoritlag på den andra "kanten av atlanten". Toronto Maple Leafs. Brian Burke kommer, som nytillträdd GM, till en perfekt situation. Publiken har förstått att det kommer att ta ett tag att bygga upp ett nytt lag ur de spillror som Toronto blev efter lock- outen. Burke kan vara hårdhänt när det gäller att trada bort spelare mot draftval eller unga talanger. Burke kommer att åtminstone ha 2-3 säsonger på sig att bygga ett lag innan resultat kommer att krävas av honom.

Brian Burke har tydligt gått ut med att Toronto vill ha Tavares - vilket kan bli tufft. Toronto har det 7:e valet i årets draft och Tavares kommer att väljas som nummer ett av Islanders. Jag tvivlar på att Toronto har något som Islanders vill ha mer än Tavares. New York- laget saknar en fixstjärna, en offensiv urkraft som lockar åskådare till Long Island.
Toronto kommer knappast att lyckas få sin stjärna, i efterhand måste Torontoledningen vara ganska besvikna att säsongen inte gick sämre och att organisationen hamnade högre upp i draftordningen. Nu tippas Toronto få spelare som Magnus Svensson- Pääjärvi, Brayden Schenn (bror till nuvarande Torontobacken Luke Schenn) eller till och med Evander Kane. En forward är vad Toronto borde vara ute efter, backsidan ser ganska bra redan. Toronto saknar offensiv kraft och det blir spännande att följa Maple Leafs handhavanden på free agent marknaden. Ska Brian Burke vara aktiv den 1:a juli eller inte? Långsiktigt kanske det är smart att ta ännu en dålig säsong och få ytterligare ett år med höga draftval.

Maple Leafs och Islanders måste, tillsammans med Rangers, för övrigt vara de mest misskötta klubbarna i NHL idag. Dock på olika plan, Toronto och Rangers har en stor väloljad organisation med starka ägare (en pensionsförsäkringsfond i Toronto) medan NY Islanders för en deprimerande tillvaro i en arena som ser ut att falla ihop av sin egen tyngd, vilken sekund som helst. Islanders, har, sedan eran med Mike Bossy - Clark Gillies - Bryan Trottier inte haft mycket att vara glada för. Rick DiPietros monsterkontrakt får Rangers lagledning att likna genier när de band upp spelare som Scott Gomez, Chris Drury och Wade Redden till långa, dyra, kontrakt. New York- hockeyn har det tungt. 'Garden faithful' är ett beprövat gäng, -94 fick de lite ny luft i lungorna. Henrik Lundqvist ger Mike Richter vibbar på Manhattan, men är desperat efter hjälp. New York behöver en makeover, Toronto behöver en makeover. Lagen som länge levt på free- agents, måste börja drafta smartare. Lagen har, trots år av kräftgång, inga unga stjärnor. Okposo (Islanders), Schenn (Maple Leafs) och Staal (Rangers) är det bästa de har att erbjuda efter så många år i botten av NHL - värdelös scouting.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0