Genomgång av elitserielagen: Del 2 - Djurgården


Logotype


Djurgården har hittills inte värvat en enda spelare. Inte en enda! Truppen innehåller i dagsläget tre målvakter, åtta backar och elva forwards. Alltså finns inte så mycket plats kvar i truppen, 3-4 platser möjligtvis.

I Djurgårdskretsar hoppas många på att dessa ska fyllas med Marcus Nilson, Fredrik Bremberg och Niklas Anger. Problemet för Djurgården är i år, precis som vanligt, pengar. Skattkistan har inte varit välfylld för Stockholmslaget på många år och en föregångsförening ser sig nu ligga under lag Timrå, Saik och Linköping. Vem hade trott det runt millenieskiftet?

Men tack vare de finansiella svårigheter som Djurgården lever med har ledningen i den Kungliga huvudstaden gjort en smart satsning. Föreningen dammsuger nu Stockholm efter talanger och laget består av en uppsjö unga spelare men tonvis av talang. Jacob Josefsson är den största talangen inför detta år, men han har haft föregångare som Hörnqvist och Dick Axelsson. Djurgården har satsat rätt och satsat smart och kommer inte ha några problem att skifta till en "finanskris- budget", de har levt med en finanskris i snart tio år. Samtidigt som Djurgården ger talanger chansen, så behåller de också gubbarna. Niklas Falk, Kristoffer Ottosson, Christian 'Fimpen' Eklund har tillsammans gjort 35 elitseriesäsonger med DIF. Till rutinreserven skall då läggas Marcus Ragnarsson som nyligen påbörjat sin åttonde säsong med föreningen. Förutom den skicklighet dessa spelare besitter är deras rutin livsviktig i ett annars väldigt ungt lag. Djurgården har under några säsonger dansat kring kvalseriestrecket och det är gubbarna som styrt färjan iland under den tuffa tid som DIF genomgår.

Målvaktssidan blir spännande att fälja, Wesslau är uttalad etta när säsongen börjar. Jag misstänker dock att Owuya är klassen bättre, han var ruskig i Almtuna under föregående säsong. Ridderwall kommer att husera i Örebro misstänker jag, han imponerade inte på mig under fjolåret. Djurgården är i vilket fall som helst välrustade längst bak.

Av de rumpor som målvakterna kommer att beskåda är det två som sticker ut. Ragnarsson och Holmqvist. Ragnarsson kommer åter att snitta 27-30minuter/match och dra ett tungt lass - inte bara på isen utan i hela föreningen. Andreas Holmqvist behöver, för Djurgårdens skull, visa att han är den powerplay- back han var i Linköping. I övrigt ser backbesättningen blek ut. Men med Ragnarsson så blir betyget på försvaret ändå klart godkänt. Marcus Ragnarsson borde ha 3-4 "C" på bröstet för att beskriva hur viktig han är.

Anfallet saknar Bremberg. Utan Bremberg ser forwardsuppsättningen onekligen blek ut. Djurgårdens hopp är att Fredriks sökande efter ny klubb drar ut på tiden, något som talar för att han blir kvar. Stannar även Anger, samtidigt som Marcus Nilson ansluter blir däremot Djurgårdens anfall plötsligt väldigt hett. Med broilers som Jacob Josefsson, Marcus Krüger och Gabriel Landeskog bakom "gubbarna" blir helt plötsligt svårigheten att ge alla kvalitativa spelare tillräckligt med speltid. Men som sagt, utan Bremberg, Anger och Nilson ser det tunnt ut.

Djurgården har dock tagit ett konstigt beslut - att ta tillbaka Hardy Nilsson. Fjolårets Djurgården gjorde en okej säsong när allt kommer omkring. Laget bestod av väldigt många unga spelare och hade ett ungt tränarpar i Micke Johansson och Tomas Montén. De räddade en tuff situation och jag är övertygad om att de hade gjort ett ännu bättre arbete denna säsongen. Dåligt tålamod av ledningen i Djurgården. Samtidigt borde Hardy inkassera en väldigt hög lön, en lön som hade kommit bättre till pass i Marcus Nilsons/Niklas Angers/Fredrik Brembergs plånbok - det är jag övertygad om.

Orosmoln:
- En långtidsskadad Ragnarsson skulle innebära katastrof, han betyder så enormt mycket.
- Ingen Bremberg. Jacob Josefsson kan inte axla 'Linkans' roll - än. Vem ska spela fram? Vem ska det spelas fram till?
- Pengar. Alltid pengar för Djugården, tyvärr.

Slutsats: Djurgården klarar sig från kvalserien i år också. Mycket tack vare att SSK och Rögle i dagsläget är så mycket sämre på pappret. Håller 'Ragge' håller hela laget. Plats 10-11 är mitt främsta tips, men med god utveckling på de yngre spelarna så finns mycket skrällpotential. Niklas Danielsson har varit en personlig favorit under några säsonger nu, kan han kliva fram ytterligare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0