Genomgång av de allsvenska lagen: Del 13 - Växjö


Logotype


Lakers har under många år gjort väldigt mycket rätt. Under säsongen 07/08 så styrdes de av Thomas Kempe och jag misstänker att bordet var bättre dukat än vad en lite mallig Leksandsledning trodde då de värvade Kempe året därpå. Faktum är att Växjö, under 07/08 var klart sämre i slutet av säsongen än i starten av den. Tendenser som också visades upp av Leksand under de två följande säsongerna. Fel i planeringen hos Kempe?

Oavsett vad så är Växjö en riktigt, riktigt stabil förening. Kontinuitet i laget och en trogen publik i Lakerdome. En röd tråd verkar genomsyra ledningens beslut, sånt gillar jag! Växjö verkar också lyckas skriva längre kontrakt med spelare och lyckas på så sätt också få en helt annan stabilitet i truppen än de flesta andra allsvenska lagen. Att Lundbohm och MacNevin blir kvar även nästa säsong tyder också på att det är en trivsam tillvaro i stiftsstaden. Att Johan Andersson valde att återvända till Växjö oavsett (ryktesvis) större lönekuvert i bland annat Leksand.

Förutom Johan Andersson så verkar Nicklas Rahm kunna bidra med en hel del poäng och rutin. Som för många andra lag så är det svårt att hitta spelskickliga, poängproducerande backar - det kan Växjö nu ha gjort. Att Robert Rosén fortsätter i Växjö är också det talande för föreningen Växjö. Imponerande! Förlusten av Patric Carlsson är inte den tyngsta för klubben, snarare förlusten av Peter Ström. Det rutin och defensiva smartness som han tillförde kommer saknas i Lakers.

Målvakterna ser, på förhand, lite tveksam ut. Vem är förstemålvakt? Fasth har knappast imponerat under den gågna säsongen, och Spångberg är oprövad. Vem tar förstaspaden?

Bland försvararna så har inga stora förändringar skett sedan Förlusterna av Helmersson har hittills ersatts av en offensiv back och det kan verka tveksamt. Växjö har tidigare inte varit ett lag som släppt in lite mål, utan snarare överlevt tack vare förmågan att göra ännu flera framåt. MacNevin får avlastning av Rahm offensivt och det kan komma att stabilisera försvaret då rollerna bland de andra backarna kan göras tydligare.

Anfallet imponerar, egentligen har det enbart förstärkts sedan ifjol. Förutom den nämnda förlusten av Patric Carlsson och Peter Ström så ser det oförskämt bra ut. Johan Andersson kommer att få en ledarroll och det ska bli roligt att se hur han ser ut efter några säsonger i Frölunda med lite förtroende.

Janne Karlsson har i år chansen att fortsätta bygga på en stark stomme, försvinner dom nästa år?

Orosmoln:
- Målvaktsparet, någon av dem måste kliva fram.
- Försvaret, det måste bli tätare i år för att det ska räcka längre.

Slutsats: Det blir en placering strax utanför topp-3. Växjö kan blanda sig i toppstriden, men någon slags beslut måste jag ta. Playoff. För övrigt anser jag att "Lakers" är ett tveksamt namn på en hockeyklubb i Sverige. "Stars" var också en katastrof för den delen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0