1 Juli: Del 3

Sista delen av min genomgång av potentiella (intressanta) free agents den första juli.

Mike Knuble (Phi) - En pålitlig, stor, målskytt. Ge honom en center som kan matar honom med puckar så kommer målen att komma - dock inte en spelare som kan avgöra matchen på egen hand. Perfekt i andrakedjan och i powerplay. Åldern (36) borde innebära ettårskontrakt med 1,5-2 miljoner i lön.

Joakim Lindström (Phx) - Svensk, som jag inte har någon koll på alls. Joakim har gjort massvis av poäng i AHL (182p - 200 matcher) och producerat en del även i NHL denna säsong (20p - 44matcher). Tydligen en hel del offensiv talang, men räcker det för att bli en topp- 6 forward?

Rob Scuderi (Pit) - En mycket nyttig back i Pittsburgh, gjorde en storstilad insats i slutspelet. Har varit väldigt billig för Pittsburgh - fram till nu?

Hal Gill (Pit) - Trots sin storlek (201cm, 113kg) är Gill smidig som en katt och snabb som en gasell. Nej, det är han inte. Storleken stämmer men Gill är snarare en oljetanker på isen, glider omkring i knapp styrfart men skrämmer motståndare med sin storlek och håvar in forwards med sin stora räckvidd. Har varit en kugge för Pittsburgh sedan han kom från Toronto.

Ben Lovejoy (Pit) - Namnet är värt ett kontrakt värt 3-4 miljoner.
 
Rob Blake (Sjs) - 40 år och fortfarande en back som man kan förvänta sig 40 poäng av. Tjänade 5miljoner under fjolåret, men jag tror inte att han kan räkna med samma höga lön i år. Lönen för de flesta har en tendens att sjunka när spelare når 40- strecket. Blake, som gjorde höfttacklingen till en konstform, kan ha flera år kvar på högsta nivån. Stannar nog i Californien, men vilket lag är oklart.

Jeremy Roenick (Sjs) - En profil för NHL. Ingen spelare i hela NHL är så karismatisk som J.R (möjligtvis Sean Avery). Roenick är en spelare som alltid levererar en intressant produkt. Är det inte på isen så är det på sidan av den. Jeremy gick - under slutspelet - ut med att Mike Babcock inte gillar amerikanare. Underförstått att Chris Chelios fick för lite speltid.

Ryane Clowe (Sjs) - Hade en genombrottssäsong i Sharks i år. Var borta under stora delar av förra säsongen, men i år lyckades han göra 52 poäng (22mål/30ass) under grundserien. Kommer att locka intresse från lag som vill ha tyngd i en andra-kedja.

Mark Recchi (Bos) - Åter en äldre (41) spelare som fortfarande producerar respektingivande siffror (61p/80matcher). Ger lag rutin och verkar vara en 'go-to-guy' när lag vill addera erfarenhet till laget till slutspelet. En billig, äldre spelare. Kanske något för Gretzky att värva till Phoenix?

Michail Grabovsky (Tor) - En av få spelare i Torontos organisation med offensiv talang. Brian Burke kommer nog att behålla Grabovsky om han inte blir för dyr. Lockar nog inte överdrivet intresse från övriga klubbar så lönen kan nog hållas rimlig.

Daniel Sedin (Van) - Verkar inte få det välbetalda kontrakt med Vancouver som han hade hoppats på och verkar bli Free Agent tillsammans med sin bror. Toronto ryktas vara intresserade av duon, Brian Burke var den som en gång draftade tvillingarna till Vancouver. En duo som är dyr, de kommer säkert att vilja ha runt 6miljoner var och 12miljoner är en stor del av löneutrymmet. Löneutrymmet som ökar till 55miljoner nästa säsong, men säsongen efter det förväntas det sjunka - med hur mycket vågar ingen säga.

Henrik Sedin (Van) - se ovan.

Mats Sundin (Van) - Har inte bestämt sig om en fortsättning än, men kan inte räkna med samma lön som under månaderna i Canucks. Sundins marknadsvärde sjönk som en sten under våren, men Sundin är ett respekterat namn och genererar garanterat stort intresse från många klubbar.

Mattias Öhlund (Van) - Toronto ryktas vara en intressent. Mattias blir ett billigare alternativ för många till Jay Bouwmeester. Mattias har storlek och goda offensiva instinkter. Kommer inte kunna höja sin nuvarande lön nämnvärt (3,5miljoner), snarare tvärtom. Lagen är rädda för lönetaket säsongen 10/11.

Ossi Väänänen (Van) - En härförare i Djurgården. Omöjligt att säga var han kommer att hamna, Ossi värvas för att bringa djup i lag - inte spets. Det gör att han kan hamna var som helst.


Det var mer än jag trodde det skulle bli när jag skulle gå igenom intressanta Free Agent- namn. Nu blev det några stycken, men förutom Nikolai Khabibulin så har jag inte listat några målvakter - än.

Sammanfattningsvis ser första juli ut att bli riktigt intressant. Bouwmeester, Gaborik och Hossa är de namn som just nu kan bringa mest intresse. Jag förväntar mig dock färre idiotkontrakt denna sommar. Många spelare har kunnat erhålla stora kontrakt utan att egentligen vara förtjänt av dem - en slags Free Agent - frenzy. Jeff Fingers 4- årskontrakt med Toronto Maple Leafs, med 3.5miljoner dollar i årslön, är det mest lysande exemplet. Men andra lag har också gått på minor med spelare som Drury, Gomez och Redden i Rangers som knappast är värda sina kontrakt. Daniel Brieres kontrakt vill Philadelphia nog gärna omförhandla, Brian Campbells kontrakt med Chicago är också det högst tveksamt. Listan kan göras längre.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0