1 Juli: Del 2

Fortsättningen...

Joe Sakic (Col) - Gamle Joe, ska han orka ett år till? Tveksamt. Sakic har varit samma organisation trogen sedan han draftades 1987. Han har gjort 1639 poäng och har ofta utsetts till världens effektivaste spelare vid frilägen. Säsongen 08/09 kantades av skador för Sakic och han hann bara spela 15 matcher. Joe är viktig på isen för Colorado, som är i en ombyggnadsfas - det är dags för Joe att ta rollen som assisterande GM i klubben.

Marian Hossa (Det) - Ska Marian fortsätta sin jakt på en Stanley Cup i Detroit eller någon annanstans? Detroit är inte lika heta på gröten längre, inte efter ett förhållandevis svagt slutspel från Hossas sida. Kvalité definitivt.

Jiri Hudler (Det) - Var hade Jiri varit i en annan organisation än Red Wings? I Detriot har han spelat 3:e fiolen på centerplatsen, efter Datsjuk och Zetterberg. Han har varit underbetald i Detroit, hans marknadsvärde ligger närmare 3miljoner än de 1,2 han tjänade under årets säsong. Hans framtid hänger mycket på hur Detroit gör med Hossa, precis som för...

Mikael Samuelsson (Det) - 1.2miljoner för 19mål och 21 poäng. I en roll som grovjobbare - ofta. Billiga poäng för Detroit. Micke kommer vilja höja lönen inför pensionen. Det blir svårt för Detroit att tillmötesgå Mikael.

David Booth (Fla) - 25 år gammal och hans rookiekontrakt går ut. Har producerat en hel del poäng under året och Florida vill säkert behålla, vilket de säkerligen gör.

Jay Bouwmeester (Fla) - Alla lag vill nog ha Jay, få kommer att ha råd. Priset kommer antagligen att bli högt och kontraktet långt. Dessvärre har väldigt få större kontrakt som skrivits med free agents slagit väl ut. Många lag hade säkert sluppit dessa kontrakt. Bouwmeester är ändå ett av dom största - om inte det största - namnet på free agent marknaden. Det kommer att betyda payday. Jay är 25 år, stor och producerar kring 40 poäng varje säsong. Många general managers sitter nog och räknar på hur mycket de ska våga erbjuda den kanadensiske backen. Kommer prislappen landa runt 8 miljoner/år i 5-6 år?

Marian Gaborik (Min) - Den enda spelare som kan konkurrera med Bouwmeester i attraktivitet den 1:a juli. Här finns också en mängd spekulanter. Marian saknades i Minnesota under säsongen som gick. Minnesota gick inte till slutspel och det överraskade åtminstone mig. Gaborik hann spela de sista 17 matcherna och hann göra 23 poäng - 'Foppa- klass' på den comebacken!

Alexei Kovalev (Mtl) - Trollgubben. En genial spelare i sina bästa stunder, kanske en av de bästa spelarna i offensiv zon i hela NHL - i sina bästa stunder. Ruskigt underhållande att titta på. En av många Montreal- spelare som har utgående kontrakt. Montreal kommer att bygga om hela laget och kommer att vara väldigt aktiva 1:a juli.

Saku Koivu (Mtl) - Kommer säkert att skriva ett nytt kontrakt med Montreal, han är så tydligt förankrad i organisationen. Att se Saku i en annan tröja skulle kännas konstigt, men större under har skett. Rykten har placerat honom i Anaheim där han skulle centra en andra- line med Selänne.

Alex Tanguay (Mtl) - En av Peter Forsbergs gamla kedjekamrater. Tanguay har gjort det ett bra jobb i Calgary och kommer vara en attraktiv del av 1:a juli. Tippar dock på att han stannar i Calgary.

Robert Lang (Mtl) - Har spelat i NHL länge, länge nu. Men trots allt har Robert aldrig vunnit Stanley Cup - det taggar honom till ännu en säsong. Han är trots sin ålder produktiv ännu. Erfarenhet i massor, något för Washington om de tappar Fedorov och Nylander?

Francis Bouillon (Mtl) - Varje sommar så dyker numera antingen Bouillon eller Ryder upp på superstars forum, varje sommar än någon av dem aktuella för Leksand. I år är det Francis tur. Om jag inte missminner mig helt så trivdes inte Bouillon så där vansinnigt bra i orten Leksand. Jag skulle bli glad om han spelade för Leksand nästa säsong, men jag tror inte det är en trolig värvning.

Steve Sullivan (Nas) - Vann i år 'Bill Masterton Trophy' tack vare sin kamp att återvända till ishockeyn efter en svår ryggskada som fick honom att missa nästan två hela säsonger. Bör bli kvar i Nashville.

Travis Zajac (Njd) - Zajacs rookiekontrakt med Devils går ut och det bör förnyas. Zajac kommer att bli en stabil 30- målskytt i NHL inom några år och Devils gillar kontinuitet - precis som Red Wings.

Brian Gionta (Njd) - Hade en väldigt lyckad säsong 05/06 då han prickade in 48 mål. Efter det har Brian knappt nått 25 och hans marknadsvärde har sjunkit. Trots detta så kan man räkna med att den kvicke lille Gionta kommer locka intresse från många lag om han inte skriver på för Devils igen. Men de 4 miljoner han tjänade under säsongen kommer knappast att öka.

Johnny Oduya (Njd) - Devils vill ha kvar Johnny och har erbjudit honom en rejäl löneökning, som jag tror Johnny kommer att acceptera. Om Johnny är smart kommer han stanna i organisationen som litar på honom och kommer ge honom fortsatt förtroende.

Bill Guerin (Pit) - Har gjort klart att han vill fortsätta spela ishockey. Pittsburgh borde vara ett bra alternativ, han och Crosby hittade en bra samarbete under slutet av säsongen. Frågan är om Penguins har råd att klämma in Bill under lönetaket.

Fredrik Sjöström (Nyr) - Fick stort erkännande under slutet av säsongen för sitt spel i boxplay. Fredrik vill nog gärna stanna på Manhattan och Manhattan vill nog ha Fredrik kvar - till rätt pris. Har potential att utvecklas till en ny Johan Franzén tror jag, offensiven kommer om någon säsong.

Ryan Callahan (Nyr) - Oerhört nyttig i Rangers. Rangers får inte slarva bort Callahan, som tillsammans med Dubinsky är en del av ryggraden i New York då Drury, Gomez och Näslund inte producerat i närheten av vad Rangersledningen hoppats.

Brandon Dubinsky (Nyr) - Se ovan.

Del 3 kommer imorgon...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0