NHL: Klubbarnas tre viktigaste spelare

Del 1: Atlantic division

New Jersey Devils
1. Martin Brodeur
2. Patric Elias
3. Zach Parise

Kommentar: Brodeur är inte så mycket att orda om, ryggraden i Devils under nästan 20 år. Devils återgår till ett tightare, defensivare spel i år och då måste de offensiva krafterna visa effektivitet - därav Elias och Parise. Elias är en veteran i Devils och kan spelet utan och innan.

Pittsburgh Penguins
1. Sidney Crosby
2. Jevgenij Malkin
3. Marc- André Fleury

Kommentar: De två första är odiskutabla. Fleury tar jag före Gonchar, Staal och alla de andra, av den anledningen att Fleury visade klassen i slutspelet i år. Fleury är en framtida stormålvakt och Vezina- vinnare.

Philadelphia Flyers
1. Chris Pronger
2. Mike Richards
3. Jeff Carter

Kommentar: På förhand ser jag Pronger som den bästa förstärkningen inför säsongen 09/10. Stor, stark, elak. Pronger och Philadelphia i ett nötskal. Derian Hatcher blev aldrig någon lyckad värvning för Philadelphia när han togs in efter lockouten, nu får Pronger göra ett försök. Richards, den unge lagkaptenen och Carter, Flyers bästa målskytt under fjolåret bilder en Crosby/Malkin tandem - viktiga i år och många år framöver.

New York Rangers
1. Henrik Lundqvist
2. Marian Gaborik
3. Wade Redden

Kommentar: 'Lunkan' måste stå på huvudet i år igen. Gaborik kommer att producera framåt när han är skadefri och bli säkerligen Rangers poängkung. Redden däremot är viktig för att han MÅSTE göra en bra säsong i år, för Rangers är det viktigt att Redden spelar ett spel som väger upp lönen på $8.000.000 (x 7,50 = 60.000.000SEK).

New York Islanders
1. John Tavares
2. Mark Streit
3. Kyle Okposo

Kommentar: Tavares är Long Islands "great white hope". John måste visa potential att bli en messias i år annars kommer fansen i NHLs fulaste arena (Nassau Colloseum) inte återvända ett år till (- eller?). Mark Stret, Islanders poängkung (!) är såklart viktig tack vare sin offensiv. Okposo är ett förstrundeval (-06) som måste leverera i år, 18 mål är bra, men inte tillräckligt. Anledningen till att ingen målvakt är med på listan är att den positionen är tämligen tryggad i Islanders, Roloson, Biron och DiPietro. Tre 'ettor' innebär att ingen av dem är så viktig, någon kommer att spela bra i år. Om inte New York- syndromet sätter in och Roloson och Biron blir sådär Redden-dåliga.

-Rätta mig gärna om jag har fel någonstans, jag kanske lär mig nått på kuppen.  




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0