NHL: Klubbarnas tre viktigaste spelare

Del 3: Southeast Division

Atlanta Thrashers
1. Ilja Kovaltjuk
2. Ilja Kovaltjuk
3. Zach Bogosian

Kommentar: Ilja får dra ett larvigt tungt lass i år också. Atlanta måste ha en av NHLs sämsta scouting- organisationer, Thrashers har under många år alltid haft tidiga val i draften men har valt relativt katastrofalt. Bogosian som valdes 2008 visade potential under fjolåret och kan visa sig vara ett bra val. Evander Kane valdes i år och måste få något år på sig innan han döms. Atlanta har luft till lönetaket och det är ingen hemlighet att Ilja vill ha en bra center bredvid sig, frågan är om ägarna har pengar att lägga ut, Atlanta är inte en klubb med överdrivna resurser a'la Toronto eller Rangers. Dock 14 miljoner till taket och det finns chans att trada till sig en center från lag som vill dumpa lön (Briere från Philadelphia kanske?).

Carolina Hurricanes
1. Eric Staal
2. Eric Cole
3. Cam Ward

Kommentar: Eric Staal är Carolinas affischnamn och han måste vara bra, punkt slut. Eric Cole däremot är med på listan för att han verkar göra Staal bra. När Eric Cole kom tillbaka från Oilers kom även Eric Staal tillbaka till 'gammalt' gott slag. Cam Ward, Hurricanes målvakt, har redan visat sig bra nog att ta laget till en Stanley Cup och han kan göra det igen. Carolina gjorde en överraskande bra slutspel i år, där man slog ut ett favorittippat Bruins, men åkte på en riktig nit mto Pittsburgh (4-0 i matcher).

Florida Panthers
1. Tomas Vokoun
2. Brian McCabe
3. Nathan Horton

Kommentar: Florida har en anfallsuppsättning som ser hyffsad ut, okej bredd på topp -6 forwards, men kanske för lite spets. Vokoun måste spela som han gjorde under förra säsongen, 92% av skottet räddade han och det är klart godkänt. Brian McCabe måste spela förstafiolen nu när Jay Bouwmeester lämnat Florida, kan McCabe hitta tillbaka till formen han hade i Toronto under 2003- 2007 så klarar han den offensiva rollen utmärkt - defensivt ett stort frågetecken kring McCabe. Nathan Horton får representera den unga anfallsuppsättningen som Florida besitter med David Booth, Michal Frolik och Stephen Weiss. Panthers han något att bygga vidare på.

Tampa Bay Lightning
1. Vincent LaCavalier
2. Martin St. Louis
3. Antero Nittymäki

Kommentar: LaCavalier och St. Louis har burit 'Bolts' på sina axlar med blandat resultat under åren, en Stanley Cup blev det innan lockouten slog igen NHL- portarna. När portarna öppnades igen och lagen fick leva under ett lönetak så skingrades Tampa Bays vinnarlag med vinden. Det började med att LaCavalier, St. Louis, Mike Richards och Dan Boyle gavs kontrakt som åt upp alldeles för stor del av budgeten och Tampa tappade djupet i laget. Nu är bara LaCavalier och St. Louis kvar och Tampa har åter fått lite bättre djup i laget. Sedan Khabibulin lämnade Tampa har de förgäves sökt efter en ny 'etta' mellan stolparna 'Honken' och Mike Smith har testats, Kolzig testades och Karri Rämö likaså. Ingen har övertygat. Nu hoppas man (nog förgäves) på Antero Nittymäki, som gjorde en fantastisk OS- turnering 2006 men har inte lyckats speciellt bra i 'Philly' sedan dess. Men till skillnad från förra året så ser Tampa ut att vara ett ganska balanserat lag 'Vinnys' lön på 10 miljoner dollar/säsong ställer jag mig frågande till, lite för stor hype kring honom enligt mig. Han har trots allt 'bara' ett poängsnitt över 1p/match två säsonger. 

Washington Capitals
1. Alexander Ovetjkin
2. Mike Green
3. Simeon Varlamov

Kommentar: Ovetjkin är självklar på toppen av listan. Mike Green dominerar på offensiv blålinje och är ensam om att producera offensivt bland 'Caps' backar. Varlamov måste ta förstaspaden i år, Théodore håller inte i slutspel har det visat sig. Théodores Vezina- trophy vinst visade sig vara en engångsföreteelse. Inte så mycket mer att säga, men Capitals är skyhöga favoriter till att vinna divisionen, möjligtvis blir Tampa en utmanare i år?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0