NHL: Klubbarnas tre viktigaste spelare

Del 2: Northeastern division

Boston Bruins
1. Zdeno Chara
2. Tim Thomas
3. Marc Savard

Kommentar: Chara dominerar i Boston, en jätte. Han var värd Norris Trophy i år, kanske skulle han ha fått Hart Trophy någon av de två senaste säsongerna - men den utmärkelsen får bara forwards (typ). Thomas har kommit långt sedan AIK och har, smått överraskande, gått och blivit NHLs bästa. Marc Savard får representera en stark och väldigt bred forwardsuppsättning.

Buffalo Sabres
1. Ryan Miller
2. Thomas Vanek
3. Derek Roy

Kommentar: Under en tid var Buffalo ett riktigt bra lag, byggt på riktigt starka centrar med Drury och Briere som anförare. Efter några bra år i Buffalo så såg båda sin chans att tjäna storkovan i attraktivare städer och lämnade Sabres för platinakantade kontrakt. Buffalo står nu kvar med Tim Connoly och Derek Roy som toppcentrar, det räcker inte, inte ens Lindy Ruff kan utföra mirakel. Buffalo får nu förlita sig på en hel Ryan Miller och en Vanek som gör skäl för sin höga lön. Buffalo har det tungt och är egentligen för bra för att bygga om laget, de får inte tillräckligt höga draftval för att det ska vara en aktuell väg att ta.

Montreal Canadiens
1. Mike Camalleri
2. Brian Gionta
3. Carey Price

Kommentar: Mike Camalleri och Brian Gionta ska vara nummer ett och två i centeruppställningen, båda måste lyckas för att Montreal ska ha ett bra 101:a år i NHL. Montreal har hackats sönder och samman under sommaren. För två år sedan spelades kanske NHLs bästa hockey av 'Habs', men sedan dess har spelare efter spelare tappats genom free agency. Carey Price måste leva upp till sin hype i år, han har nu haft ett och ett halvt år att göra sig NHL- klar. Gionta och Price är osäkra kort som måste lyckas för att Montreal ska lyckas.

Ottawa Senators
1. Jason Spezza 
2. Daniel Alfredsson
3. Mike Fisher

Kommentar: På pappret har Ottawa NHLs mest obalanserade trupp. Framåt ser det riktigt bra ut, stannar Heatley så ser det ruskigt bra ut. Bakåt däremot är det en annan historia, lönetaket har spelat elaka spratt för Ottawa. Att inte ledningen gjorde mer för att behålla Zdeno Chara är det nog fler än mig som undrar idag. Jason Spezza, ansedd som en av de bästa passningsspelarna i NHL måste studsa tillbaka efter en - för honom - medioker säsong. 'Alfie' gjorde en okej säsong, men inte mer än okej. Mike Fisher är med på listan av den enkla anledningen att Ottawa under flera säsonger saknat en producerande andrakedja. Spezza, Heatley och Alfredsson har stått för nästan all offensiv i laget och det räcker inte. Fisher måste leda andrakedjan och får han Kovalev vid sin sida så finns chansen att Ottawa får lite mål därifrån också. Heatley skulle naturligtvis ligga i toppen av den här listan, om det inte vore för en eventuell trade.

Toronto Maple Leafs
1. Luke Schenn
2. Vesa Toskala
3. Tomas Kaberle

Kommentar: Deprimerande läsning - att titta på Torontos laguppställning. För mig som har ett gott öga till Toronto är det hemskt. Men jag ser ändå ett ljus i tunneln. Veka Toronto har tuffat till sig, försvaret är mycket tuffare i år. Luke Schenn anses bli Torontos ledare för många år framöver och var 'Leafs' genomgående bästa spelare förra säsongen. Toskala gjorde en dålig säsong ifjol och måste ha ett bättre år i år. Jonas Gustavsson är nog ingen 'etta' i NHL än så Vesa måste vara bra. För att hitta den tredje spelaren i laget tänkte jag mig en anfallare som måste producera i en blek uppsättning anfallare. Nu visade den sig så blek att jag inte kunde peka ut någon som eventuell ledare i offensiven, istället gick jag till Tomas Kaberle. Precis som Brian Burke påpekar så ska det bli intressant att se vad den offensivt skicklige Kaberle kan uträtta nu när han inte behöver plocka ut sina tänder ut plexit hela matchen. Försvar är bästa anfall blir devisen för Toronto i år?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0