Efter 1 dygns "rehab"...

...så har en del hänt i hockeysverige.

-Rikard Wallin till Toronto
-Ivan Majesky till SAIK
-Yannik Lehoux till SSK
-Yan Golubsovsky byter klubb
-Micke Samuelsson till Vancouver

*** *** *** *** *** ***

Det var det jag tyckte var av direkt intresse. Att Rikard Wallin går till Toronto (enligt MrMadhawk) är intressant av två anledningar.

1. Hela Karlstad måste fått magont. Varken Jörgen Jönsson, Peter Nordström, Thomas Rhodin eller Rikard Wallin i laget. Var ska detta sluta för Färjestad? Är det Per Åslund som ska stå för ledarskap och hjärta i år? "Stort hjärta, hårt arbete" var sloganen som Färjestads hjärntrust landsatte inför förra säsongen och det gick ju bra, men nu då? Inte ens Loob är ju kvar i klubben (nåja, han är ju bara tjänstledig). Rundqvist måste svettas rätt ymnigt just nu så dom får se upp i Trollhättan och Vänersborg, Vänerns kanske måste tömmas lite mer än vanligt. Hur som helst kan det inte vara roligt att vara FBK- supporter idag - vilket var på tiden, de har haft det lite väl enkelt de senaste 12-13 åren.

2. Vad ska Toronto med Rikard Wallin till? Är det för att locka Jonas Gustavsson till laget? Rikard skulle vara en okej tredje- fjärdecenter i Maple Leafs, men han stämmer knappast in på den nya riktningen laget försöker att ta (tufft och stort). Nja, det är nog för att "Monstret" ska få lite kompisar i Kanada.

*** *** *** *** *** ***

Micke Samuelsson till Vancouver, British Columbia. Han läser med andra inte ord den här bloggen...

*** *** *** *** *** ***

Kvalseriekonkurrenten 09/10, Södertälje, värvar Yanick Lehoux. 0.76 poäng/match i AHL får betecknas som bra - men en "poängmaskin" är lite att överdriva. Vi får se hur resultatet blir, nordamerikaner kommer ibland till Europa och spelar av fel anledningar (läs Ric Jackman bl.a) och prestationerna blir därefter. Intressant säsong hade han dock 05/06, då han hann spela för 5 lag (2 i NLA, 2 i AHL och 3 matcher för Phoenix Coyotes).

*** *** *** *** *** ***
Yanne byter klubb igen. Succén från Mästancupen och spelaren som bevisar att även Detroit kan drafta galet (runda 1 1993), Golubovsky har hittat en arbetsgivare i Österikiska ligan.

*** *** *** *** *** ***
Kikade in på eliteprospects.com och satte kaffet i halsen när jag såg att denna spelare hade bytt klubb. Läste sedan lite nogrannare och lugnade mig igen. Intressant att han ska spela i Åmål nästa säsong tyckte jag - varför det var så fasligt intressant vet jag inte riktigt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0