Skellefteås första isträning

Över 5000 på SAIKs första träning är ruskigt häftigt. AIK från norr är väldigt stolta över deras kultur kring ispremiären och har haft mycket folk i många år nu - dock inte i närheten av 5200 (var det va?).

Nu är SAIKs första träning inte någon egentlig träning utan snarare en 'happening'. 5200 personer vill inte se tuffa skridskoövningar. 5200 personer vill se lite spel och lite tävlingar på isen. Femtusentvåhundra personer vill ha något att prata om på isen.

SAIK har lyckats väldigt bra att göra ispremiären till ett event. Det måste dock komma naturligt. Jag har läst de som vill se Leksand starta ett liknande event kring ispremiären och samma personer skäms nog lite över de futtiga "100- 200" personer som var på Leksands träning. Kulturen kring isprämiären finns inte i Leksand och det är nog dumt av föreningen att fabricera ett intresse kring den. Smartare är då att bygga vidare på Clas Ohlson- Cup. En sommarturnering som pågår i en halv vecka mot bra motstånd (+ Mora). Den lockar mycket folk som är sugna på hockey efter en isfri sommar. Den är bra för Leksand och orten Leksand med alla företag och hotell att bygga kring denna 'happening'. Är datumet satt tidigt med eventuellt motstånd så kan de supportrar från Västra Götaland, Stockholm, Småland, Örebro och Värmland planera eventuella semestrar kring denna 'happening' och ge en försäsongsturnering goda publiksiffror och goda inkomster till förening och byggd.

Så snälla Leksands IF. Titta inte med för avundsjuka blickar mot de femtusentvåhundra personerna i Skellefteå Kraft Arena. Titta istället på Clas Ohlson- Cup och utveckla ett redan bra koncept.

5200 personer på en träning är ändå väldigt häftigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0