NHL: Klubbarnas tre viktigaste spelare

Del 4: Central Division

Chicago Blackhawks
1. Patrick Kane
2. Jonathan Toews
3. Christobal Huet

Kommentar: Kane och Toews ska leda hockey- Chicagos hopp och förväntningar på sina axlar under en överskådlig framtid. De måste leverera varje kväll. Dave Tallons avsked som GM i Chicago föregicks av en hel hög av misstag, det största var att inte lyckas dumpa Christobal Huet och ha kvar Nikolaj Chabibulin i truppen. "Khabi" sticker till Edmonton för att hjälpa till att bygga upp ännu ett franschise på dekis. Huet måste hålla som 'etta' hela säsongen - jag har mina tvivel.

Columbus Blue Jackets
1. Rick Nash
2. Derrick Brassard
3. Steve Mason

Kommentar: Nash ÄR Blue Jackets - han måste bli jämnare i spelet dock. Lite för 'streakig' hittills för att vara en ledare, Nash tillsammans med Huselius bäddar för utsökt spel i cirka 50 omgångar och 30 beska framträdanden. Nash måste vara bra - konsekvent. Derrick Brassard fick en förkortat säsong under 08/09 men är Blue Jackets framtida förstacenter bredvid Nash - han kommer få chansen att lyckas. Steve Mason räddade Columbus i många matcher under fjolåret och behöcer göra det även i år. Columbus är inget stryklag längre det måste man komma ihåg och Mason fick god hjälp under säsongen och under sommaren har laget förstärkt, kan skrälla i ett slutspel (blir nog ingen final, men de kan gå djupt).
 

Detroit Red Wings
1. Niklas Lidström
2. Pavel Datsjuk
3. Valteri Filppula

Kommentar: Lidström var en 'no- brainer' att plocka ut, han är kapten och den bäste backen i världen. Sedan kan man diskutera vem som är bäst av Zetterberg och Datsjuk, båda är exeptionella tvåvägscentrar. Pavel hade dock en väldigt produktiv grundserie och får därför vara representerad på listan. Nummer tre på listan är ett wild- card. Filppula visade under slutspelet att han har stor potential och kommer att bli viktig för Detroits omtalade djup då Hudler fortsätter sin karriär i Ryssland. Filppula kan, med mer speltid och förtroende, komma att bli den som kan avlasta 'Zäta' och Datsjuk eller kanske till och med vara så bra att 'Zäta' och Datsjuk kan återförenas?

Nashville Predators
1. Pekka Rinne
2. Martin Erat
3. Shea Weber

Kommentar: Somliga anser att Rinne gjorde en bättre säsong än Mason (Blue Jackets) och var mer värd Calder- trophy. Han kommer i vilket fall som helst vara livsviktig i ett grått Nashville. Predators är inte alls så farliga man vill att ett rovdjur ska vara, väldigt trubbiga tänder. Erat kommer återigen att vara viktig för anfallet som har viss potential, men inte alls tillräckligt. Försvaret däremot är ungt och väldigt talangfullt, Weber får representera den spännade backuppsättning som finns i countryns huvudstad. Dan Hamhuis 26 år är det äldsta som kan frambringas - läge för att plocka in lite rutin? Inget slutspel i år heller - anfallet är alldeles för blekt. 

St. Louis Blues
1. Andy MacDonald
2. Paul Kariya
3. Erik Johnson

Kommentar: MacDonald ska leda anfallet tillsammans med Paul Kariya. MacDonald producerar när han är hel och saknas fortfarande i Anaheim. Kariya är en vandringsman, han är liksom Nikolaj Chabibulin, med när lag byggs om. Annars är ungdomligheten i Blues anmärkningsvärd. Därför blir spelare som Kariya, MacDonald och Tkachuk så viktiga. Erik Johnson, kanske den mest talangfulla av alla ungdomar i Blues, räknar alla med ska få sitt definitiva genombrott i år. Det finns så mycket ungdom i laget så det är omöjligt att veta var detta kommer sluta - ett nytt Chicago? Kanske inte i år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0