Coyotes flyttar iallafall?

NHL- ledningen godkände nylignen Jerry Riensdorf som potentiell ny ägare av Phoenix Coyotes. Riensdorf som vill behålla laget i Glendale. Dock är det säkert att så blir fallet, det finns en del problem som kan uppkomma:

1. Riensdorfs bud innebär ingen kontantinsats, utan bygger enbart på upplånade pengar. Detta förhindrar en affär, då en kontantinsats på $10 miljoner krävs. Detta har naturligtvis Jim Balsillie (som vill flytta laget till Kanada) uppmärksammat och har begärt att auktionsdatumet flyttas fram då det inte finns några kvalificerade bud på laget.

2. Riensdorf har tydligen förhandlat med staden Glendale om att området kring Jobing.com- arena ska bli ett nytt skattedistrikt och därigenom minska skattetrycket på organisationen och öka inkomsterna. Trots detta ska Riensdorf ha förhandlat till sig en 'out'- klausul, där Riensdorf får flytta laget om organisationen fortfarande går med förlust efter fem år.

3. Banken som står som långivare till Coyotes stödjer Jim Balsillie, då de ser det som enda möjligheten att få tillbaka alla deras $80 miljoner dollar.

4. Ännu ett bolag motsätter sig Riensdorf som ny ägare - AEG. AEG som sköter underhållet av Jobing.com arena och har även de stora fordringar på Coyotes. Om Riensdorf inte lyckas förhandla fram en lösning med AEG kommer Riensdorf få det svårt att köpa organisationen.

Kort och gott: Förutom Jim Balsillies bud är alla bud (nåja, alla två) på laget endast omstruktureringar av lån och krediter. Likt övertagandet av Manchester United för några år sedan innebär buden att organisationen blir än mer skuldtyngd. Jim Balsillie verkar, från min ståndpunkt, vara den bästa långsiktiga ägaren av laget. Det tycker nog inte fansen i Arizona dock. Själv vill jag gärna se ännu ett kanadensiskt lag i NHL och ännu ett Ontario- derby mellan Toronto och Hamilton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0